inthewoodland

A home in the making

Spegel och belysning till badrummen

Elektrikern håller på att dra all el i huset nu. Det är dags att bestämma badrumsbelysning. Dels vilka lampor vi ska ha men också hur de ska sitta jämte spegeln och då också vilken spegel vi ska ha. Gaaah! Det var såna val som jag brukar skjuta upp till slutet när man ser lite mer hur stommen ser ut med kakel och badrumsmöblerna. Men jag tror att jag har valt nu.

Lamporna har jag köpt. Det blev en lampa från ballingslöv. Ganska bra pris och snygga tycker jag!

Till badrummet vid bastun är kommoden 90 cm i vitpigmenterad ek. Jag vet vilken modell på spegel jag vill köpa, en som har en ram i ek som passar till. Sommen heter den och är från Vedum. Dock vet jag inte vilket mått jag ska köra på, 750 eller 900 mm. Valet avgör också hur belysningen ska sitta. Egentligen föredrar jag lampor på varsin sida av speglar men gillar också stora speglar. Om vi kör på den stora spegeln så får lamporna sitta ovanför spegeln men med den mindre modellen funkar det med lamporna på varsin sida. Det kan vara så att det är för lite plats på sidorna för att ha lamporna på varsin sida. Det är 1050 mm som finns till godo. Med den mindre spegeln blir det ändå bara 15 cm kvar på sidorna…. Det är för lite för lampor. Hmmm… 

Och i det andra badrummet blir det en rund spegel, troligen Grann från Vedum. Rund speglar finns ju överallt men den är fin för den är monterad på en ram så den ligger inte dikt an mot väggen. 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *