inthewoodland

A home in the making

Få framsteg…

Nu var det länge sedan jag skrev i bloggen. Jag kommer från och med nu att skriva på svenska. Tanken med denna blogg är ju ganska enkel. Den är tänkt att fungera som ett anteckningsblock för de val man står inför när man bygger hus. Det är väldigt många val och olika parametrar att prioritera bland. Dock så är det så att inte mycket har hänt än med bygget. Det står ganska still. Vi väntar på kommunens startbesked men för att det ska komma så måste VårgårdaHus som vi bygger med att skicka in massa dokument. Det verkar dra ut på tiden. 

Vägen ut till tomten är så gott som klar. Det är några rör som ska grävas ner för att elen ska kunna dras.

Elektriker är kontaktad (blev lite ordvits helt utan avsikt) och vi har pratat med och fått offert från en ny entreprenör som ska göra grunderna och markarbete. 

Det känns lite världsfrånvänt att planera för allt detta med husbygge med tanke på världens tillstånd. Krig i Europa, klimatkriser runt om i hela världen. Det är onekligen märkliga tider. På ett sätt vill man bara dra täcket över huvudet och låta tiden gå och hoppas på att det snart återgår till en normal värld men när i världshistorien har det varit lösningen? Nä, det är inte bättre än att man får ta sina drömmar och trots allt försöka förverkliga dem. Trots oro och rädslor. Det är min fasta övertygelse. Om man ger in för rädslan och börjar backa och offra sin frihet i ens egna liv då har man frivilligt släppt allt det som vi är förunnade. 

Så nu fortsätter min resa mot mitt drömhus. Jag hoppas på att kunna inspirera till smarta val och ett vackert hem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *