inthewoodland

A home in the making

Bänkskiva

Det är ju tusen tillval som ska göras när man bygger hus. Det finns stor risk att man snålar in på fel saker och därför inte väljer det man egentligen ville ha. Det är ett misstag jag verkligen försöker akta mig för. Som jag ser det så är det sämre på alla sätt, ekonomiskt, tidsmässigt och miljömässigt att först välja en sak för att ett par år senare ändra sig och göra om. Då väljer jag hellre det jag känner att jag vill ha.

I köket har vi med köket valt en rostfri bänk som täcker hela ytan där man blaskar. Det är praktiskt med rostfritt. Kanske inte det mest estetiska men definitivt lätt att underhålla, hållbart och funktionellt. Men sen har vi även en köksö och bänkar vid spisen som måste väljas.

Jag har ofta det angenäma problemet att just det material eller val jag gillar är det dyraste mest exklusiva och därför inte möjligt för mig. Det är en del av min ekvation när jag väljer något, det måste kännas prisvärt. O nu tror jag att jag har hittat en sten till bänkskiva som är vacker, passar med resterande inredning och är relativt prisvärd.

Botticini marmor

Jag tror den blir jättefin till köksluckorna som är både i ek och målad i en dov beige.

Jag har hittade den dels på stenmagasinet.se där den ligger på 5370 kr/m2 och sedan på granitkungen.se. Får åka dit och kolla på den och lyssna om deras kvadratmeterpris.

Köksön har måtten 1852x 1040 cm och bänkskiva närmast diskbänken har måtten 1500×603 och den på andra sidan spisen har måtten 1200×603 cm. Innan jag lägger beställningen så vill jag stämma av måtten med Vedum (köksleverantören) men ett ungefärligt pris hamnar nånstans mellan 20 000-30 000 kr. Det är inte helt ohemult dyrt. Fast allt är ju relativt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *