inthewoodland

A home in the making

Vardagsrum och kök inredning

Listan på önskade inköp av inredning fortsätter. 

Till vardagsrummet och köket behöver jag inhandla en hel del möbler. Allt får ske med tiden i då vi har begränsat med pengar och mycket annat som måste prioriteras. Det vi behöver köpa är:

  • En soffa
  • Ett stort matsalsbord på ca 2.5-3 m i längd.
  • Hyllor
  • Takkrona. En stor maffig lampa behövs för att det inte ska upplevas fjuttigt.
  • Öppen spis (räknar det som en möbel)

Soffan jag länge har tänkt på är denna

Och detta bord gillar jag. Det är 250 cm långt. Det jag vill är att vi i familjen som är fyra stycken ska kunna sitta centrerat med stolar bredvid på varje sida så allt som allt står 8 stolar uppställda men vi använder de fyra i mitten. 

Den här lampan tror jag kommer pryda upp sitthörnan i vardagsrummet och göra att det känns mysigt. Jag vill ha en plats där man kan njuta och vill vara. Det jag behöver för att kunna finna lugn i miljöer är att det är vackert och genomtänkt och inte för mycket saker. Över köksbordet tror jag att jag bara kommer att komplettera den kökslampa jag har idag med en till likadan så att jag har två stycken på rad över bordet.

På gavelväggen tänker jag mig förvaring på varsin sida av öppna spisen. Jag tänker öppna hyllplan i ek med vackra konsoler. Det går att göra dessa lite billigare beroende på vilka hyllplan jag väljer. Konsolerna har jag dock redan beslutat mig för. 

Här får jag räkna med en budget på 100 000 kr… + öppen spis på 100 000 kr. Oooops. Hmm det är dessvärre helt orimligt för min del att spendera dessa summor nu så allt får vänta och köpas in med tiden. Men den dag allt är på plats kommer det vara väldigt fint 🙂

Jag får prioritera att köpa matbordet och konsolerna med billiga hyllplan som kan ersättas med tiden. Dessa två kan jag köpa för 20 000 kr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *