inthewoodland

A home in the making

Badrummet med bastu

Jag har helt tänkt om om detta badrum. Det blir troligen något helt annat än jag tänkt. 

Jag tänkte först lite cremeljust gulbeige med kakel och enfärgat klinkergolv. Sen gick jag från det till att tänka något i klinker, samma sten på golv som väggar men fortfarande cremegult. Nu tänker jag lite mer gråbeige. Jag tänker att det ska se ut som sten men inte vara sten. Det är ju inte som jag brukar resonera, att välja ett material som inte är det riktiga utan ska ”se ut som” (brukar föredra naturmaterial) men sten är ju tyvärr ofta känsligt för vatten och de medel man ofta använder i duschen (tvål, schampo osv) så då är det att föredra klinker. 

Det som redan är beställt är kommoden. Den är i vitpigmenterad ek och lite större, 800 mm, än den i andra badrummet.

Golvet ska vara samma i tvättstugan och bastun också så det blir en del kvadratmeter.

Golvytan är:

2.02×2.05= 4.141. Tillsammans med tvättstugan och bastun blir det: 6.7+2.9 kvm till så totalt 14 kvm. Upprundat till 17 kvm för att det ska räcka.

Väggytan är: 2.02×2.4=4.84 och 2.05×2.4=4.92 Totalt: 19.52 kvm men sen är det tre dörröppningar som tar en del av ytan så det kan räcka att köpa 18 kvm.

Vi ska också ha en duschhörna där. Vi har pratat om att göra en duschnisch (det är inte inritat på ritningen) men kommer troligen ha ett duschhörn i glas där ena väggen är fast. Bara det inte blir för trångt så det blir svårt att hålla rent. Det finns också några glastyper som heter bl a clear som är tåligare mot kalk och lättare att hålla rent så det kan ju vara en lösning.

Det är ett tag sedan jag beställde allt till badrummet och tror att jag beställde kromad dusch och kran. Är inte så förtjust i kromat egentligen men det är ”säkert” på så sätt att det är relativt okänsligt för trender och lätt att hålla rent och åldras inte.

Det som är frågan är om andra valen… Främst duschhörnan är svår tycker jag. Matchar jag upp det med kromet eller bryter jag av? Här är tre olika förslag där duschhörnan skiljer sig åt. 

Här är duschhörnan LINC 13 från INR. Detta alternativ är det billigaste på 12900 kr. Här matchar den upp kromet i kran och dusch.
Här är duschen från INR och är ARC 13 i brushed brass och kostar 22900 kr. Eller 19900 på bygghemma.se
Här är ramen beigegrå och med randigt glas. Den är det dyraste alternativet på 29900 kr men också praktiskt med mindre insyn med tanke på att flera kommer använda duschen i och med bastun och så småningom också poolen.

Jag tror jag gillar det dyraste alternativet mest…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *